zaterdag 19 januari 2013

Mijn nieuwe blog: De Verdubbeldame

 Mijn nieuwe blog De Verdubbeldame is een feit! De Verdubbeldame verdubbelt jouw inzet voor een betere wereld. Niet in geld, maar in daden.

Stel, je wilt graag iets goeds doen voor de wereld, maar je vraagt je af wat je in je eentje nou teweeg kunt brengen. Dan is het fijn om te weten dat je de Verdubbeldame kunt inschakelen. De Verdubbeldame treedt dan in jouw voetsporen en doet precies wat jij ook doet. Dat maakt jouw initiatief dubbel zo zinnig.

Hoe dan? Jij belooft om iets te doen dat bijdraagt aan een betere wereld. Dit kan van alles zijn, groot of klein:

  •  een week lang geen wegwerpplastic kopen 
  •  een petitie tegen bontcapuchons ondertekenen 
  •  een juniorvoetbalteam aanmoedigen in de regen
  •  de hond van de buren uitlaten 
  •  je lampen vervangen door led-lampen 
  •  een kledingruilfeestje organiseren 
  •  etcetera, verzin zelf maar! 
  •  of laat je inspireren door deze lijst van wereldverbeterende daden.
De Verdubbeldame verdubbelt die inzet dan, door precies hetzelfde te doen (of indien dat niet mogelijk is: iets vergelijkbaars) en daarover te bloggen. De Verdubbeldame kan soms de goede daad in eigen omgeving uitvoeren, en  zal soms naar je toe komen om je letterlijk terzijde te staan. Anderen kunnen zich vervolgens aanmelden om ook die daad te verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt.

Met dit eerste bericht is op 19 januari 2013 de Verdubbeldame officieel tot leven gewekt. Wees de eerste die de Verdubbeldame een verdubbelverzoek doet! Lees eerst 'Hoe werkt het? en laat dan via deze link je reactie achter. Op vrijdag 25 januari laat ik weten welke van de hieronderstaande verdubbelverzoeken ik ga uitvoeren. Wekelijks zal ik een nieuwe oproep doen, dus wie nog niet meteen inspiratie heeft kan ook later een verzoek indienen. 

donderdag 3 januari 2013

Een lummelwinter in foto's

Om te beginnen: ik wens alle lezers een heel goed 2013! Mijn buren lieten met Oud en Nieuw duizenden illegale bommen en granaten ontploffen om de kwade geesten van 2012 te verjagen. En om vervolgens over een rode loper 2013 binnen te kunnen treden...

Rode loper
Acht geluksmagneten werden er de afgelopen week aangevraagd via de Roerend Goed Geluksservice. Vandaag zijn ze op weg gegaan naar mensen die volgens jullie wel wat extra geluk kunnen gebruiken. De rest van de kaarten verliet als nieuwjaarswens mijn huis.

"Met deze magneet trek je het geluk naar je toe"


Eind november had ik een weekje overurenvakantie. Ik heb toen, heel luxueus, uitgebreid de tijd genomen voor papier-maché-geklieder en andere sinterklaasvoorbereidingen.

Papier-maché kerstengeltjes als sinterklaassurprise
Kitschimitschi tot en met...
Na twee weken werken had ik toen alwéér vakantie. Een maand lang ditmaal, zoveel overuren had ik opgebouwd. Ik stortte me hartstochtelijk op mijn grootste winterhobby's: lummelen, lanterfanten, flierefluiten, rommelen en cocoonen. De deur ben ik nauwelijks uit geweest. Zelfs de geijkte kerstdiners met familie heb ik lekker een jaartje overgeslagen (ik beken: wel met een enigszins slecht geweten). Tussen het lanterfanten door heb ik kasten overhoop gehaald, lucratieve Marktplaatshandeltjes gedreven en muren over geschilderd in wilde hippiekleuren.

Erg Oilily-proof, mijn versgeschilderde slaapkamer op basis van lukraak gemixte verfrestanten
Kamperen op de bank vanwege de verfdampen in de slaapkamer, dat geeft een heerlijk vakantiegevoel
In deze cocoonende winterstand kreeg ik het nog niet voor elkaar om mijn nieuwe project, de Verdubbeldame, in de wereld te zetten. Mijn nieuwe blog kampt nog met wat technische problemen, en de header en avatar liggen nog op de kniptafel. Maar de lancering is heus nabij!

Dit wordt de websiteheader: het plaatje wordt nagemaakt van gekleurd papier, pokkenwerk
Volgende week ga ik in m'n uppie een weekje vakantie vieren Duitsland. Mijn Duits ophalen, me onderdompelen in de Duitse kneuterigheid (eens in de zoveel tijd heb ik Fernweh naar het land waar ik drie keer een half jaar woonde), me bezinnen op een nieuw jaar, en een heleboel sloom doen en boekjes lezen. Vijf dagen in een jeugdherberg in het Moezelstadje Cochem, en daarna een weekend Mannheim bij mijn Afghaanse vriendin en haar twee kinderen. Tot snel!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...