vrijdag 20 juli 2012

Klavertje tachtig


Het eerste middagje pretentieloos knutselen is een feit. Ingrediënten:
- Gum van de Action
- Linoleumgutsje van de kunstwinkel
- Uitgedroogde stempelinkt van de Action
- Acrylverf
- Schijfjes hout van de hobbywinkel
- Houten lieveheersbeestjes van de hobbywinkel
- Lijm van het postkantoor
- (Plak)magneten van de hobbywinkel
- Kop koffie
- Radio op een vrolijke zender

Met een linoleumgutsje hakken en snijden in een gum van de Action.

Tussendoor even testen.

Goedkoop is duurkoop. De stempelinkt die ik vorig jaar kocht bleek compleet uitgedroogd. Een kloddertje acrylverf op de sponsjes bleek ook te voldoen.

Stempelen op de schijfjes hout.

Lieveheersbeestje erop, eventueel een tekstje, en klaar.

Magneetje achterop, of misschien wel een stukje dubbelzijdig tape of een speldje. Nu nog bedenken wat ik in vredesnaam met al die dingen moet doen, want eigenlijk had ik er maar twee nodig. Het werden er twintig.

En toen ik toch in de magneten-mood zat, maakte ik ook nog deze magneetjes:
Maar daarover morgen meer. Nu filmpje op de bank met vriendlief die ongeduldig wacht tot het blog af is.


12 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dat zijn van die glazen decosteentjes voor in kitschige aquaria. Ik heb er stukjes uit een oude atlas achter geplakt, en een magneetje. En nu zijn het dus magneetjes, maar ik ben nog niet tevreden (al lijkt het op de foto heel wat). Vind het symbolisch wel leuk, steentjes die de hele wereld vertegenwoordigen, moest daarbij denken aan het artikel over 'The pebble effect' wat ik vanochtend las:
   www.sochicken.nl/leven/het_peble_effect_van_goede_daden.html

   Verwijderen
 2. Wat mooi allemaal marije, super! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, zo mooi! Als je er te veel hebt kan je ze altijd verkopen! Wie wil er zoiets moois nu niet in huis!!!!
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is goed om te horen, want mijn onderliggende bedoeling (jaja, dus toch niet zo 'pretentieloos knutselen' als ik beweerde) was om nieuwe producten te verzinnen voor het activiteitencentrum waar ik werk. Daar maken de clienten wel dingen voor de verkoop. Leuk om te weten dat zoiets aan zou kunnen slaan, want onze andere producten verkopen voor geen meter.

   Verwijderen
 4. die zijn mooi. Hoe lang duurt het voor het weer vrijdag de 13e is misschien durf ik dan wel aan ; meedoen. Nu niet gedaan omdat ik mensen niet op onnodig hoge kosten jaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is klaar met de vrijdag de dertienden voor dit jaar, en schroom je niet om mee te doen als ik weer een gekke actie bedenk hoor. Ik heb er zelf het meeste lol van.

   Verwijderen
 5. dat is weer super Marije. Lijkt mij leuk dit eens met mijn kleinkinderen te maken. Geeft snel resultaat. IKk wens je een fijn weekend. Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb ik 'vroeger' honderden lieveheersbeestjes zelf geschilderd van koffieboontjes en er heel veel geluksteenstjes van gemaakt, liggen ze nu dus kant en klaar in de knutselwinkel! Maar... erg leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O super zeg! Nee, dan heb ik het mezelf makkelijk gemaakt. Je kunt die dingen tegenwoordig overal kopen, zag ze bv. ook bij de Xenos. Ik vraag me wel af welke derdewereldkinderhandjes ze beschilderd hebben, of zou dat machinaal gaan?

   Verwijderen
 7. Ze hebben inmiddels een goede bestemming gekregen: vandaag heb ik de magneten uitgedeeld op het activiteitencentrum waar ik werk, als verjaardagstractatie. Een beetje geluk in plaats van de gebruikelijke taart of koeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...