donderdag 19 juli 2012

USB vs. knutselspullen


Je zou het zo op het eerste gezicht niet zeggen, maar deze USB-stick is een paar duizend euro waard.

Althans, de bestanden die er op staan. Opnames en tekstbestanden van de interviews die ik gehouden heb met mensen die in hun privacy geschonden zijn, en die daar al dan niet juridische stappen tegen hebben ondernomen. De afgelopen 2,5 maand heb ik heel wat uren gestoken in het werven van respondenten en het afnemen en verwerken van interviews. Erg interessant en leerzaam, want het was een onderwerp waar ik totaal geen kaas van gegeten had, maar wat een heerlijk gevoel om dat nu af te hebben!

Vandaag is de stick door de bliksemsnelle en uiterst betrouwbare koeriersdienst Marije Express bij de opdrachtgever afgeleverd. Op de terugweg fietste ik naar de stad om knutselspulletjes in te slaan. Ik heb er echt zin in om creatief aan de slag te gaan voor de mensen die zich voor Pay it forward 2012 hebben aangemeld, en voor de twee winnaars van de Vind het geluk-wedstrijd.

Nog tot begin volgend jaar ben ik met andere privacy-gerelateerde onderzoeksdingetjes bezig, maar eerst geef ik mezelf (minimaal) drie dagen vrij. Genoeg tijd om te fröbelen, mijn nieuwe tweedehands naaimachine uit te proberen, mijn trekzaklessen er netjes in te stampen, achterstallig puin te ruimen in huis, en nieuwe blogacties te verzinnen.

6 opmerkingen:

 1. jeeej!! Daar hoor ik ook bij!! :-)

  Ik ben druk aan het broeden...op een idee dan he. :-) Kan nog even duren, maar ik hou niet zo van halve eieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, voor jou weet ik het nog niet hoor! Ik wil je niet met meuk opschepen, omdat ik weet dat je je van spullen ontdoet. En ik heb nog niks bedacht dat na een jaar op raadselachtige wijze in het niets oplost. Of zoiets. Verzoekjes doen mag hoor!

   Verwijderen
  2. Haha, maak je niet druk. Als het met liefde is gemaakt vind ik het vast niet erg om te bewaren :-). En nee, ik doe geen verzoekjes. haha. Ik kreeg vanmiddag wel een geniaal idee voor jou :-)

   Verwijderen
  3. Whoehoe, spannend! Kom je mijn muur beschilderen?

   Verwijderen
 2. ik wens je heel veel knutselplezier en sterke Ideeën Marije, maar daar heb je het nooit moeilijk mee. Leuk dat je voldoende voelde met je interviews.

  (Ik was vandaag in Antonius. Tot gisteren liep de expositie van het laatste project. Ik heb mijn tekeningen opgehaald. In September zal weer een volgend project komen. Ik doe dan ook weer mee.)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...