zaterdag 24 maart 2012

Kinderatelier: Brooddeeg


Brooddeeg, wie kent het nog van vroeger? Kinderen van nu vinden het ook geweldig. De meiden die het kinderatelier bezoeken in ieder geval wel.


Omdat de zon zo lekker scheen verplaatsten we het atelier naar buiten. We maakten kuikentjes, bloemetjes, paaseieren, aardbeitjes en nog veel meer vrolijke lentefiguren. En natuurlijk nog wat smerige drollen, voor 1 april.


Toen de kinderen uitgeboetseerd waren en het tijd vonden om elkaar achterna te gaan jagen door de tuin, gingen de volwassenen ook nog even met hun vingers in het deeg.


Recept brooddeeg:
2 tot 3 delen meel, 1 deel zout, 1 deel water, lepeltje olie. Voor de kleur kan je er wat ecoline, voedingskleurstof of plakkaatverf doorheen kneden. Ik heb ecoline gebruikt. Afbakken op 100 graden in 1 a 2 uur (oven niet eerst voorverwarmen), en daarna lakken met vernis.

3 opmerkingen:

 1. Ja leuk! Kwam het pas al ergens tegen en dacht oh ja, ook eens met de kids proberen hier. Alleen met dat kleurtje kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een kleurtje vind ik het exra leuk. Het wordt door het bakken wat flets, maar als ze ze daarna vernist/lakt komt de kleur weer terug. Met kleur is het ook lekker experimenteren: geel en roze deeg door elkaar kneden wordt oranje, alle kleuren door elkaar wordt bruin... Een gele sliert wordt een banaan, een oranje sliert met een toefje groen wordt een wortel, een plak deeg met verschillende kleurtjes erop is een pizza...
   Maar wit deeg en daarna schilderen met plakkaat- of waterverf gaat ook prima.

   Verwijderen
 2. Leuk Marije, ga het ook eens doen zo! En...bedankt voor de lieve post hoor! Wat een lieve verrassing :) Ik spreek je snel! Liefs, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...