donderdag 1 maart 2012

Zwaartekracht

Na anderhalve maand veel te drukke niet-huishoudelijke bezigheden keek ik vandaag eens om me heen. De helft van mijn huisje bleek ingestort. De plank van het keukenkastje was eruit komen zeilen. Mijn kleren waren naar beneden gestort. De lattenbodem van mijn bed lag er half af. Van mijn ladenkast konden een paar lades niet meer dicht omdat de kast schuin was gezakt. Het gordijn voor de deur wilde niet meer hangen, en mijn schoenenrek lag op half zeven.

Een goede gelegenheid om eindelijk een vliegende-start-plus-inhaalslag te maken met ‘een kastje per dag’, waar ik me een poosje geleden al bij aangesloten had.

Zie hier het resultaat.

Voor: Doorgebroken plug en kleren naar beneden gestort.

Na: Mijn kleren hangen weer keurig aan het hangrek. Zij het enigszins verkreukeld.

Voor: Tussenplank vorige week naar beneden gestort en dus maar weggehaald.

Na: Steuntjes gezocht, tussenplank terug. Meteen maar die adukibonen en rijst weggegooid die houdbaar waren tot respectievelijk 2008 en 2010.

Voor: Dichter dan dit wil het gordijn (eigenlijk een Pakistaanse sjaal) voor de balkondeur niet.

Na: Een eenvoudige constructie met drie spijkertjes en drie lusjes zorgt dat het gordijn 's avonds weer dicht kan en overdag gewoon open kan hangen.

Voor: Ingestort schoenenrek onder de kapstok.

Na: Schoenen keurig in 't gelid op een recht schoenenrek.

En binnenkort dit kastje nog. Dat kan ik dan mooi combineren met het uitmesten van de lades. Lade drie en vier kunnen niet meer dicht (en vijf niet meer open), nadat ik de kast opzij geschoven heb en de achterkant losliet. Een leuk volgend projectje.

Heerlijk hoor, eindelijk weer vrije tijd hebben. Hebben jullie ook al tijden van die opknapklusjes liggen die eigenlijk zo gepiept zijn?

5 opmerkingen:

 1. Ik merk achteraf altijd dat projectjes waar ik tegenop zie eigenlijk best wel snel weggewerkt zijn... maar of dat ook blijft hangen weet ik niet, want ik zit alweer tegen een project aan te hikken... Ik zal het toch ooit leren?!

  Jij bent ieder geval lekker flitsend bezig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, jij was nog 'ns goed bezig!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is toch wel een leuke inhaalslag, en ook zo handig dat het nu weer allemaal hangt. Soms moet je gewoon even tijd maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...