zondag 26 februari 2012

Nepkip


Vegetarisch eten is best avontuurlijk. Vooral als je je vleesvervangers uit de Chinese supermarkt haalt. Wat zal ik vandaag eens kiezen uit mijn verzameling?

Gefrituurde gluten. Ze zien er extreem onappetijtelijk uit, maar zijn mijn grote favoriet.

'Veg. meat slices' staat er op de grote zak met verder alleen Chinese tekens. Ik verdenk die Chinezen ervan dat het stiekem toch cavia-oren of varkenstongen zijn. Gunstig geprijsd, onbeperkt houdbaar en gemaakt van pure soja, maar weet iemand hoe ik die lekker kan klaarmaken? Ze blijven smakeloos en taai.

Soy bean knots. Zien er leuk uit, maar ik weet niet of ik nog een nieuwe poging durf te wagen om ze klaar te maken.

Ik behoud mij van commentaar.

Gefrituurde tofu. Oftewel lucht in een gebakken jasje.

Nepkip.

Ja! Zo bizar, dat móét ik proberen!

Kippetje uit z'n jasje gestript. Getverredemme.

Maar we zetten dapper door.

De nepkip in stukjes gekliefd, met een restje gefrituurde gluten erbij. En flink wat Chinese kruiden en kikkoman. Bekijk vooral eens de close-up, het lijkt inmiddels verdacht veel op echt vlees.

Et voila. Nasi met nepkip.

Zeg nou zelf, dat ziet er uiteindelijk toch best lekker uit? Het smaakte in ieder geval boven verwachting goed! En een etmaal later voel ik me nog steeds kiplekker, dus dat durf ik best nog eens. Wie eet er mee?

15 opmerkingen:

 1. Ik zou best mee willen eten, maar waar haal je dat dan vandaan precies?? ;) Heb je een adres van deze beste chinese man/vrouw en zijn winkel??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Daantje, ben je bekend met de Rotterdamse chinatown aan de West Kruiskade? Deze vleesvervangers heb ik gekocht bij supermarkt Wah Nam Hong op de West Kruiskade 4. Ook als je niet van plan bent om iets te kopen, is het echt een belevenis om daar eens rond te kijken (kan makkelijk, het is een supermarkt waar niemand op je let). Je weet echt niet wat je allemaal ziet (in veel gevallen zelfs letterlijk). Er zitten wel meer supermarktachtige winkels daar, ik herinner me ook eentje met een heleboel overvolle aquariums achterin waar je zelf je vis of waterdiertje kan aanwijzen (daar werd ik niet zo vrolijk van dus daar kom ik niet meer)

   Verwijderen
  2. Wat ook echt een aanrader is, is De Oude Plek. Een Chinees restaurant in Lombardijen waar je alleen vegetarisch en veganistisch kunt eten. Maar dan wel de gerechten die je van de gewone Chinees kent. Dus: vegetarische babi pangang, haaievinnensoep, pekingeend, garnalen etc, echt bizar. En erg lekker! Het gastenboek staat vol lovende reacties, ook van vleeseters

   Verwijderen
 2. Nee, bedankt! Wij eten 2 a 3 keer per week vegetarisch en dan hou ik het maar liever op bonen of een gekookt eitje.
  Maar humor hebben die chinesen wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaah, daar moest ik dan weer smakelijk om lachen, die laatste opmerking van jou

   Verwijderen
 3. Hm, ik geloof dat ik zelf veel van deze dingen al niet eens had durven kopen ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, jij hebt lef! Wel fijn dat het lekker was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, die kip, geweldig.
  De Chinese winkels hebben echt een schat aan exotische etenswaren. Moedig van je om dingen te proberen. De echte Chinese keuken is superlekker, maar de producten die je hier probeert, geen idee of dat nou echt lekker is.
  Ik bekijk altijd met wat wantrouwen Chinese producten. Flinke ladingen vetsin (e-621), veel genetisch gemanipuleerd spul. En sinds ik lees over exploderende meloenen en andere chemisch besmette groenten, blijf ik verre van verse producten in de Chinese supermarkt.
  Maar ik eet graag mee, altijd in voor een experiment.

  Hier, handige site:
  http://tokowijzer.nl/2008/10/11/tofustrikjes/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iew, schokkend. Ik was juist zo blij met die heel korte ingredientenlijstjes op bijvoorbeeld die gedroogde flappen.
   Zoals je waarschijnlijk weet lijkt Chinees eten zoals we dat in Nederland kennen absoluut niet op eten zoals de Chinezen dat zelf eten. Wel leuk is dat er in Rotterdam meerdere restaurants zijn die echt Chinees eten serveren. Te herkennen aan de grote aantallen Chinese families die er zitten te eten. De tafels hebben een draaischijf in het midden die helemaal wordt afgeladen met schotels. Ik heb er een keertje gegeten met een groep, en er was werkelijk niks vegetarisch bij. Wel gekke dingen als pekingeend, compleet met oogjes en snavel. Op de tafel achter ons draaide een speenvarken rond.

   Verwijderen
 6. Ik probeer wel steeds vaker vlees te minderen, maar dit zou ik niet eens aandurven. Ik eet alleen wat ik kan herkennen en niks meer uit de pakjes, zakjes, voedingsmiddelenindustrie, enz. Weet jij wat er allemaal in zit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eigenlijk ook niet van de nep-vlees hoor. Dat hoeft van mij niet, ik ben al zo lang vegetarier dat ik geen behoefte heb aan vleesachtig vegaspul vol gekke ingredienten. Maar ik vind het wel eeeerg leuk om toch af en toe dit soort gekke dingen uit te proberen. Zoals bijvoorbeeld ook van de Vegetarische Slager, waar ik al eerder een blogje aan wijdde. Sommige van deze Chinese producten hadden maar een heel korte ingredientenlijst waar ik niks geks in kon ontdekken. Anderen zijn inderdaad wat twijfelachtiger

   Verwijderen
 7. WHoehahahahaha, hoe ernstig ziet die nepkip eruit! Het leek wel, het leek wel een....mal van een kip gemaakt van....het doet mij denken aan het kleedje in de badkamer. Haha, dapper hoor! Ik durf het met knikkende knietjes ook wel aan. Zal eens even gluren bij ons in de Chinese super...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die noppenstructuur deed mij ook wel wat aan lego denken, maar inderdaad, een badkamerkleedje zou ook goed kunnen :) of een massagesandaal

   Verwijderen
 8. De cultuur van het nepvlees in China en Vietnam gaat vele vele eeuwen terug en stamt uit de tijd dat je de helft van de maand geen vlees of vis mocht eten. Dat vond vooral een specifieke keizer (moet het even uit mijn geheugen vissen dus misschien klopt het niet helemaal maar ongetwijfeld terug te vinden op internet) erg naar en ontwikkelden zijn koks nepvlees en vis om deze 15 dagen 'vasten' per maand te overbruggen. Waar dit is ontstaan weet ik niet precies maar het komt voor in geheel NO Azie. In Vietnam heet dit Com Chai, de Keuken van de Groente. Er is trouwens in Rotterdam Lombardije een geweldige Vegetarische Chinees, De Oude Plek, erg goed en ouderwets 'Hollands ;-)
  Ze hebben een website geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de info, dat wist ik niet.
   De Oude Plek ken ik wel, echt een aanrader!

   Verwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...