vrijdag 10 februari 2012

Give Away (gesloten): Wereldverbeterpakket


Morgen bestaat dit blog precies een maand (echt? het lijkt al veel langer!). In die maand heb ik 35 logs geschreven en hebben zich 25 meelezers geregistreerd (plus twee via de email). Dat wil ik vieren met een Give Away, zoals dat in blogland heet. Ik heb een pakketje samengesteld van inspirerende, wereldverbeterende literatuur met een luchtige en humoristische insteek. Precies in het straatje van mijn blog dus. Om kans te maken op dit pakket, kan je hieronder een reactie achterlaten (mailen mag eventueel ook, doe dat dan naar duimdienst-at-gmail.com). Op zondag 19 februari zal ik dan lootjes gaan trekken. De winnaar wordt die dag bekend gemaakt en krijgt het leespakket thuisgestuurd.

Wat zit er in het pakket?

1. ‘Cas redt de wereld’ van Cas van der Kleef
'Cas redt de wereld' is een humoristisch boekje dat makkelijk wegleest, maar je toch aan het denken zet. De achttienjarige Cas van Kleef twijfelt na zijn middelbare school tussen een wereldreis of vrijwilligerswerk. Hij kiest ervoor om beide te combineren. Met een budget van 50 euro per dag reist hij door Tanzania, Egypte, Thailand, India, de VS, Mexico en Suriname, met als doel: zo veel mogelijk mensen helpen. Hij ent baby’s in in een Afrikaans ziekenhuis, koopt medicijnen voor een aidsmoeder, probeert Thaise meisjes uit de prostitutie te redden, komt op voor de kastenlozen van India en deelt eten uit aan Mexicanen die illegaal de VS bereiken. Dat anderen helpen nog helemaal niet zo eenvoudig is, wordt al snel duidelijk. In alle eerlijkheid geeft hij dan ook antwoord op de vraag: kan een mens werkelijk iets betekenen voor een ander?

2. ‘Random acts of kindness. 365 ways to make the world a nicer place’ van Danny Wallace
'Random acts of kindness' is een boekje met 365 grappige ideeën om mensen te verrassen met een aardige en onverwachte daad. Een willekeurige greep: ‘Take some magazines to the dentists, and then leave them there afterwards. This does not apply to pornography’, ‘give a flower seller a pound and tell them to hand the next person who passes some flowers’, ‘smile for the speed camera’, ‘buy a packet of crisps from the vending machine but leave them there’, ‘buy an unpopular CD single’ en ‘listen to someone’s problem without immediately comparing it to one of your own’. Alle ideeën zijn daadwerkelijk uitgevoerd door een beweging die zich de Karma Army noemt en elke vrijdag een ‘random act of kindness', een willekeurige aardige daad, verricht. Het ontstaan van dat Karma Army is een verhaal op zich: het bijbehorende uiterst grappige boek van Danny Wallace wordt tijdens een volgende Give Away verloot.

3. Tweemaal het tijdschrift 'Genoeg'
En tenslotte twee exemplaren van het tijdschrift 'Genoeg', vol inspirerende tips om goedkoper en groener te leven. Het betreft het nummer van april/mei 2011 en aug/sept 2011.

Laat hieronder een reactie achter als je kans wil maken op dit pakket. Dit bericht verspreiden is toegestaan (en wordt zelfs toegejuicht).

29 opmerkingen:

 1. wat een ontzettend leuk pakket! Ik ding graag mee… :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa Super zeg!! Ik doe graag mee! Vooral dat Boekje van Cas lijkt me leuk; vooral omdat ik volgend jaar zelf ook weer los ga ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik reageer nu enorm en doe dus ook lekker mee!!! lol

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe heel graag mee voor de loting!!!

  Succes...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, mijn blog is vandaag een maand oud. Leuk pakket ook, natuurlijk doe ik mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke give-away, ik doe graag mee!
  groet Dorieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een erg leuk pakket! Ik doe mee hoor. Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, na een maand bloggen al een give-away. Ik hou me ook aanbevolen! De boekjes lijken me erg leuk om te lezen. En die random acts of kindness nodigen al meteen uit om ze uit te voeren.
  Zet me maar op de lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk pakket, ik hou me aanbevolen!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk, daar doe ik ook graag aan mee. Leuk weekend voor allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik laat de give-away aan me voorbij gaan, maar wil je wel feliciteren met je jubileum!! Dat er maar veel maanden mogen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik doe ook graag mee,heb zelf geen weblog maar lees hier wel mee.Groetjes en ga zo door Kreeftje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha marije, leuk zeg, en goed bezig met je blog!!!! Ik doe graag mee & zet een linkje op http://tikkiescheef.blogspot.com
  Praat jij me dan nog even bij over het craft it forward gebeuren? Liefs!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een toppakket! Daar maak ik graag kans op...
  En nog en leuke blog ook. Gefeliciteerd!
  Heb je een facebook pagina? ivm met het promoten bedoel ik dan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heb ik (marije braakman), en daar deel ik vaak mijn blogberichten wel op.

   Verwijderen
 15. Haha, heel goed die reactie van mij.. Ik dacht al; "had ik hier niet een reactie gepost?" Uhm..dus ik wil ook een kansje maken op dat fantiestasche pakketje! ( ps: de onderhandelingen zijn al gaande voor de aankoop van die waterbesparende douchekop :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, hoe gaat het met de onderhandelingen? Misschien is het een beter idee om voor een modelletje te gaan waarbij je iets minder water bespaart dan normaal, maar waarbij je het verschil met je oude douchekop niet of nauwelijks merkt. Die bestaan in overvloed. Bij nader inzien vind ik die van mij toch wel een beetje overdreven radicaal.

   Verwijderen
 16. Leuke actie, ik wil ook wel een kansje wagen via deze digitale briefkaart ;)
  Groetjes van de 'buurvrouw'!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik doe ook graag mee, wil zo graag eens een blad van genoeg lezen, maar kom ze maar niet tegen op de rommelmarkt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we afspreken dat je sowieso een Genoeg van me krijgt, ook als je niet wint. Mail me binnenkort je adresgegevens maar

   Verwijderen
 18. Dat klinkt als een wel heel leuk pakket, ik doe dus mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hai Marije! Wat een leuke blog heb je! Ik werd getipt door Franka, en heb zojuist vrijwel al je berichtjes gelezen, dus ik ben helemaal bij :-) En ik ga je volgen, dus vanaf nu lees ik dagelijks mee :-)

  En ja, ook ik maak heel graag kans op het Give Away pakket :-)

  En mocht je interesse hebben in mijn bog, kijk dan hier: http://www.welmoedverhagen.nl/blog.html Ik ben nog aan het regelen dat er ook een reageer-optie bij komt, ben benieuwd wat je ervan vindt!

  Voor nu: keep up the good blogging work!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeeuuj, leuk om te horen. Ik had al wel op je site gegluurd, maar je blog over het hoofd gezien, Ga ik maar snel eens kijken dan!

   Verwijderen
  2. Leuk! Ik schrijf echt over van alles en nog wat, van religie tot LEGO tot stukjes over 'het leven' :-) Veel leesplezier! Ohja, oudere blogs zijn nog terug te lezen op http://welmoedverhagen.posterous.com/
   Die op mijn eigen site is nog niet zo oud en daar staat (dus) ook nog niet zo veel op.
   Leuk ook om te zien wie je verder allemaal volgt: dat idee van elke dag een kastje opruimen kwam ik ergens tegen, goed plan! Nu nog moed verzamelen.... :-)

   Verwijderen
 20. Hoi hoi,

  Via via ben ik bij je blog gekomen en inmiddels heb ik een paar dingen gelezen. Wat leuk! Zeker je acties met vrijdag de dertiende en valentijnsdag verdienen een creativiteitsprijs! Vanaf nu ga ik je volgen, ben benieuwd naar je creativiteit en hopelijk kan je me inspireren.

  Oh ja, als het nog kan zou ik graag kans maken op je give away.

  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Marije

  Leuk dat je mij volgt... en bij het kijken naar je blog lees ik dat je net als ik net begonnen bent..
  Je blog ziet er super uit dus ik volg je terug... ;-)

  groetjes
  zoekendevrekmetstijl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ja ik vond je blog gisteravond laat en heb toen niet veel meer gelezen, maar zag wel dat ie prima in mijn staartje paste. En dat je nog wel wat volgers kon gebruiken. Je hebt deze reactie achtergelaten bij het bericht over de Give Away. Betekent dat dat je daar aan mee wilde doen? (kan nog hoor)

   Verwijderen
  2. staartje is dus straatje. zeker afgeleid door de krulstaart op de foto

   Verwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...