woensdag 8 februari 2012

Alle kleine beetjes

Ik schreef het al eerder, Goede Daden hoeven heus niet altijd groots en meeslepend te zijn. Stel je voor zeg, dan kwam ik nergens anders meer aan toe. Nee, ook vele kleine gebaren maken eh... een betere wereld? Ik probeer sinds het opstarten van dit blog wel dagelijks bewust stil te staan bij mijn voornemen voor dit jaar. Die kleine gebaren vind ik echter vaak niet het bloggen waard.

Maar laat ik het vandaag toch eens doen.

Vanochtend boekte ik een weekendje weg in juni. Een verjaardagscadeau van kinderen plus aanhang voor mijn vader die onlangs het zevende kruisje op z’n rug zette. Ook ging ik in op een verzoek van een student die mij voor haar afstudeerproject wilde interviewen over e-coaches, werkcoaches van het UWV die WW-gerechtigden via een online 'werkmap' ondersteunen bij het vinden van werk.

’s Middags bij de supermarktkassa liet ik een meisje voorgaan dat maar twee blikjes cola wilde afrekenen. Ze bedankte me iets te uitvoerig. De mevrouw daarachter bleek ook maar twee boodschapjes te hebben, dus die moest ik toen uit goed fatsoen ook wel een plekje voor me in de rij aanbieden. Ze sloeg het beleefd af. De klant-met-kind achter haar wist ik blij te maken met muppetzegels (muppetzegels? wat zijn dat nu weer?). Ook keek ik even naar het advertentiebord en naar de mogelijkheden om daar de volgende keer een briefje op te hangen a la blogger Rebelse eenvoud.

‘s Avonds stuurde ik premier Rutte een valentijnskaart. Niet per se om Rutte met mijn liefde te overstelpen, maar wel om te laten weten dat ik een hart voor wilde dieren heb en dat deze niet in het circus thuishoren.

Wat was het koud op de vloer van het Pandje waar ik mijn yogales volgde! Maar echt kippenvel kreeg ik pas toen ik daarna een filmpje bekeek over Afghaanse kinderen die in tentenkampen aan de rand van winters Kabul leven. Op blote voetjes in de sneeuw. Ik maakte meteen €20 over voor de Winterhulp Actie Kabul. De naam onder het bankrekeningnummer herkende ik: een van oorsprong Afghaans meisje waar ik veel contact mee had toen ik afstudeerde op een onderzoek onder Afghanen. Als kind is zij naar Nederland gekomen en zolang ik haar ken zet zij zich met hart en ziel in voor haar vaderland. Ze is net naar Afghanistan vertrokken om daar te gaan werken, en heeft klaarblijkelijk direct een hulpactie op touw gezet toen ze de schrijnende situatie in de tentenkampen zag (Foto: BBC).

En tenslotte ben ik op zoek gegaan naar iets wat ik in een ‘Give away’ aan jullie kan aanbieden, om te vieren dat ik al twintig meelezers heb. Maar daarover snel meer...

2 opmerkingen:

  1. Ik ben de Rebelse Eenvoud meteen gaan volgen, geraakt door haar woorden over dankbaarheid. Niet zo gek lang geleden was is me steeds bewust van waar ik dankbaar voor was en hoe het komt dat het me al een paar weken niet zo bezig houdt, ik weet het niet. Het was me niet eens opgevallen, tot ik haar blog las. Dus, dank je wel voor de link.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Floriene!! Ik ben blij dat het je geinspireerd en geraakt heeft!

      Verwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...