donderdag 8 maart 2012

Gratisgratisgratis


"TV gratis af te halen. Niet bepaald het nieuwste model, maar hij functioneert nog prima. Inclusief afstandsbediening. Beelddiagonaal 52 cm. Ik hoef er niets voor te hebben, want ik heb hem zelf vorig jaar ook gratis gekregen."

Een jaar geleden hakte ik de knoop door. Ik zou mijn Digitenne-abonnement opzeggen. Mijn tv-tje deed het toch niet meer zo goed, en tegenwoordig valt er via internet genoeg terug te kijken.

Maar voor ik de daad bij het woord had kunnen voegen, belde een vriend uit Schiedam: "Ben je thuis? Ik heb een verrassing voor je." Een week eerder had ik mijn oude pc gedoneerd aan zijn goeroe. Een Zen-monnik die een computer nodig had om zijn memoires te schrijven. Ik dacht dan ook dat hij een bedankje van die monnik wilde komen overbrengen. Nou, kom maar op daarmee! Maar toen ik de deur opende, zeulde de vriend een enorme tweedehands televisie binnen. Omdat hij het zo sneu vond dat ik maar zo'n klein toestelletje had, vertelde hij erbij. En omdat ik het, op mijn beurt, zo sneu vond om zo'n goedbedoeld gebaar af te wijzen, installeerde ik het bakbeest. Mijn oude tv ging naar een studente van de kunstacademie die bezig was met een video-installatie, en het Digitenne-abonnement liet ik doorlopen.

Tot vandaag.

Opzeggen bleek tegenwoordig heel makkelijk online te kunnen. Om meteen spijkers met koppen te slaan zette ik de tv op Marktplaats. Gratis, omdat ik het niet netjes vind er geld aan te verdienen. De advertentie was amper gepubliceerd, of de gretige reacties stroomden al binnen. In de trant van: "hello, mag ik alstublief hem hebben." Zelfs de advertentie wijzigen in 'gereserveerd' temperde de stroom aan reacties niet. Het aanbod verwijderen was de enige optie. Als het goed is komt iemand uit Den Haag hem volgende week ophalen.

Iets minder hard ging het met het andere item dat ik vandaag gratis aanbood. Maar dat deed ik dan ook alleen via facebook. Ik kreeg vandaag van een lieve huisgenoot twee theaterkaartjes voor de voorstelling 'Wij zijn blij' van vanavond, waarin allerlei gewone Rotterdammers hun visie op blijdschap geven. Na een paar uur radio-stilte ("wil er dan niemand met mij op stap?" dacht ik al wanhopig) meldde Juriaan zich gelukkig.

Dus: lekker gratis naar het theater vanavond. Net zoiets als tv kijken, maar dan zonder scherm.

Wie van jullie heeft ook z'n tv de deur uitgedaan, en hoe bevalt dat?

11 opmerkingen:

 1. Na iedere zomervakantie op de camping (gewoon, simpel kamperen met een tent) denk ik, hij gaat eruit. De TV dan :) Maar mijn liefde en kinderen zijn het er niet mee eens, wat ik ook wel weer kan begrijpen. Maar ik weet zeker dat ik zonder TV veel productiever zou zijn! Wie weet, ooit nog eens...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al 4 jaar kabelloos (nooit digitaal gehad) en 3 jaar tv-loos. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou hem wel willen ophalen, maar ik woon zelf in Amsterdam en heb heen auto.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan eens kijken op een van de sites waar spullen gratis worden aangeboden: gratisaftehalen.nl, gratisoptehalen.nl, allesgratisafhalen.nl, gratisafhalen.nl enne.. een heleboel meer van dat soort sites met vergelijkbare namen, wellicht vind je daarop een tv bij je in de buurt. Mijn eigen tv ben ik al dubbel en dwars kwijt (advertentie een uur online leverde een lijst van minstens 10 gegadigden op)

   Verwijderen
 4. We hebben wel eens gespeeld met het idee om Digitenne op te zeggen. Je hebt dan altijd nog de publieke zenders ned 1,2,3 gratis. Maar het zou toch een verkeerde bezuiniging zijn. Ik kijk veel te graag naar films. Een bioscoop is dan te duur.
  Op dit moment toch nog een stap te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk er inderdaad ook wel 's overna om de tv op te zeggen..Scheelt toch weer geld en tv kijken doe ik toch bijna nooit.

  Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee jaar geleden digitenne opgezegd - een maand geleden tv verkocht met de home cinema. Mis het total niet en vind mijn kamer ruimer en mooier zonder. Ik kijk films via internet op mijn laptop en ben blij, dat ik niet meer stress via de tv hoeft ervaren (nieuws met schokkende beelden, politieke blunders elke dag, over recessie etc pratende economen.)Ja, ik weet, niet altijd, wat er op dat moment gaande is wereldwijd...toch gaat mijn leven door en die is rustiger en positiever geworden. Voor mij nooit meer tv!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij bent ook lekker met je goeie ideeen, ik ben verdorie al een uur lang een rus aan het opzoeken om 100 roebel heen te sturen.... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meer door minder13 maart 2012 om 00:22

  Toen jaren geleden de TV stuk ging heb ik een 3/4 jaar geen tv gehad maar soms wilde ik iets zien maar dat kon natuurlijk niet. Dus ondanks dat ik nauwelijks TV kijk zou ik hem niet definitief willen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn eerste stap: eerst maar eens hele dagen dat ding uit!
  Ik kijk graag films en er zijn ook wel 2 series die ik wel een beetje volg (niet dat ik ervoor thuis blijf overigens)
  Maar zoonlief is nog altijd wel een tv dier.
  Maar misschien krijg ik hem ooit zover dat het me lukt. Zonder kabelabonnement doen dvd-tjes het namelijk ook nog prima. En internet doet het ook prima als tv tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We kijken hier erg weinig t.v.
  Overdag is hij nooit aan en soms doen we een poging om 's avonds tv te kijken maar er is bijna nooit wat interessants of leuks voor. En áls er dan een film voorkomt di we graag willen zien is het voor ons véél te laat afgelopen dus kijken we maar de helft ;-(.
  Maar de deur uit? Das nog net een stap te ver.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...