zondag 22 juli 2012

Het pebble effect

SoChicken schreef gisteren over het Pebble Effect: de kringen van golven die ontstaan als je een 'pebble', een steentje, in het water gooit. Of in figuurlijke zin: de beweging die ontstaat als je zelf iets Goeds&Aardigs doet voor een ander. Zo vond ik het helemaal geweldig dat de mevrouw die op vrijdag de dertiende een gratis kledingstuk van me kreeg, haar dankbaarheid doorgaf door een zak hondenvoer naar het asiel te brengen. Maar meestal zie je niet wat de naweeën van je eigen daden zijn. Wat zouden die honden als dank bekokstoofd hebben?

Maar over dát pebble effect wilde ik het vandaag niet hebben. Al wordt het wel eens tijd om wat beschouwends te schrijven over de insteek waarmee ik dit blog begon, en hoe dat er nou voor staat. Nee, ik wilde jullie nu een heel ander pebble effect laten zien:


Dit heb je ervoor nodig:
- Glazen decosteentjes, bijvoorbeeld van de Xenos of zo'n euroknallerwinkel
- Lijm
- Tijdschriften / mooi papier / of in mijn geval: een atlas van de kringloopwinkel
- Magneetjes (hobbywinkel)


Knip een cirkeltje papier, spuit daar een klodder lijm op en druk er een steentje op. Dat is alles. Niet zelfbedacht hoor, ik vond verschillende tutorials op het weeweewee. Zodra het droog is kan je er nog een magneetje onder plakken.

Ik probeerde het ook uit met decoratief papier waar ik nog snippers van had liggen:
Deze zijn zonder magneetjes, want dat is een dure grap. Misschien verzin ik nog een andere goede toepassing. Punaises erachter plakken? Mozaïeken? Mensen de kop ingooien vanaf mijn balkon? Of hebben jullie een goede ingeving?

Toen ik eenmaal wist hoe het werkte (namelijk: gebruik vooral een dikke vette klodder lijm), heb ik me op een projectje 'Levensweg magneten' gestort, voor een van de deelnemers van de Pay it Forward-actie. Toch nog een beetje 'pebble effect' dus. Een foto houden jullie tegoed.

Verder nog wat lopende knutselprojectjes. Lief kwam net thuis, en verzuchtte theatraal (en gelukkig voor de grap): "O nee, ik heb een Pipoos-vrouw!" Hij heeft kunstacademie en haalt zijn neus op bij de huisvrouwcreabeawinkel. Sorry, maar ook deze klei komt van de Pipoos:

Een Pay it forwardje in wording, voor een kunstenares die vast niet meeleest. Twee dagen laten drogen en dan beschilderen, dus binnenkort in dit theater te zien. Dit wordt wel een knutselblog zo, ik zie alle consuminder- en milieufanatiekelingen al afhaken... Blijf hangen, ik heb volgende week testpersonen nodig voor wasnoten!

Deze maakte ik vandaag nog voor Sylvia, de gedeelde winnares van de gelukszoekerij.

Nu knutsel ik mezelf het bed in. Welterusten.

8 opmerkingen:

 1. Hai Marije!
  Wat gezellig dat je me komt volgen. Ik ga jou ook volgen hoor, zie erg leuke stukjes op je blog en het ziet er erg gezellig uit!
  Ik heb tijdelijk een blogpauze ingelast ivm voorbereiding India-backpackreis (met man en kinderen). Maar na die tijd probeer ik weer IEDERE DAG EEN RONDJE te plaatsen.
  Groetjes en een fijne zomer!
  Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stoer zeg, backpacken in India met het hele gezin! Waar gaan jullie precies naartoe? Ben tzt benieuwd naar de eerste India-geïnspireerde 'rondjes'.

   Verwijderen
 2. Kan je er geen memospel mee maken? Oh, enne, de brownies smaken heerlijk!
  groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk met die steentjes! Tip: magneetvellen bij de Wibra voor 0.69 cent. Stuk goedkoper als magneetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Zal eens kijken, en testen of die sterk genoeg zijn.

   Verwijderen
 4. Wat heb jij een leuke blog zeg!
  Ben ik hier al eens eerder geweest? Dan val ik nu vast in de herhaling met mijn woorden...
  Je maakt mooie tekeningen, iets wat ik ook vaker zou moeten doen.
  Ik ga nog even lekker neuzen op je blog. Ik zet je ook even op mijn lijstje zodat ik je blog in de gaten kan houden^_^

  Groetjes,
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marije mooie glazen steentjes zijn uit je handen gekomen. Ik denk ik doe ze ook een keer in de komende wintermaanden, maar ben wel bang, dat ik niet kan ophouden en dan den nog eentje en nog eentje en zo verder. Ik ben nu net nieuw mozaïekwerk begonnen en het weekend heb ik mijn kleiwerk geverfd. Ze komen zeker nog op mijn blog of Flickr. Bedankt voor al je goede ideeën.
  Ik wens je een fijne relaxte avond, Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...