donderdag 3 januari 2013

Een lummelwinter in foto's

Om te beginnen: ik wens alle lezers een heel goed 2013! Mijn buren lieten met Oud en Nieuw duizenden illegale bommen en granaten ontploffen om de kwade geesten van 2012 te verjagen. En om vervolgens over een rode loper 2013 binnen te kunnen treden...

Rode loper
Acht geluksmagneten werden er de afgelopen week aangevraagd via de Roerend Goed Geluksservice. Vandaag zijn ze op weg gegaan naar mensen die volgens jullie wel wat extra geluk kunnen gebruiken. De rest van de kaarten verliet als nieuwjaarswens mijn huis.

"Met deze magneet trek je het geluk naar je toe"


Eind november had ik een weekje overurenvakantie. Ik heb toen, heel luxueus, uitgebreid de tijd genomen voor papier-maché-geklieder en andere sinterklaasvoorbereidingen.

Papier-maché kerstengeltjes als sinterklaassurprise
Kitschimitschi tot en met...
Na twee weken werken had ik toen alwéér vakantie. Een maand lang ditmaal, zoveel overuren had ik opgebouwd. Ik stortte me hartstochtelijk op mijn grootste winterhobby's: lummelen, lanterfanten, flierefluiten, rommelen en cocoonen. De deur ben ik nauwelijks uit geweest. Zelfs de geijkte kerstdiners met familie heb ik lekker een jaartje overgeslagen (ik beken: wel met een enigszins slecht geweten). Tussen het lanterfanten door heb ik kasten overhoop gehaald, lucratieve Marktplaatshandeltjes gedreven en muren over geschilderd in wilde hippiekleuren.

Erg Oilily-proof, mijn versgeschilderde slaapkamer op basis van lukraak gemixte verfrestanten
Kamperen op de bank vanwege de verfdampen in de slaapkamer, dat geeft een heerlijk vakantiegevoel
In deze cocoonende winterstand kreeg ik het nog niet voor elkaar om mijn nieuwe project, de Verdubbeldame, in de wereld te zetten. Mijn nieuwe blog kampt nog met wat technische problemen, en de header en avatar liggen nog op de kniptafel. Maar de lancering is heus nabij!

Dit wordt de websiteheader: het plaatje wordt nagemaakt van gekleurd papier, pokkenwerk
Volgende week ga ik in m'n uppie een weekje vakantie vieren Duitsland. Mijn Duits ophalen, me onderdompelen in de Duitse kneuterigheid (eens in de zoveel tijd heb ik Fernweh naar het land waar ik drie keer een half jaar woonde), me bezinnen op een nieuw jaar, en een heleboel sloom doen en boekjes lezen. Vijf dagen in een jeugdherberg in het Moezelstadje Cochem, en daarna een weekend Mannheim bij mijn Afghaanse vriendin en haar twee kinderen. Tot snel!

16 opmerkingen:

 1. Mooi die lukrake restjes! En heel veel plezier in die Heimat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik heb trouwens nog vette ruzie met Disqus... dat krijg ik wel op m'n hoofdpagina geïnstalleerd maar niet op mijn subpagina's...

   Verwijderen
 2. Wauw die engelen zijn echt super knap gemaakt! En wat heb je een heerlijke kleuren in je slaapkamer! Ik wens je een gezond en gelukkig 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt lekker zeg. En je slaapkamer is leuk geworden! Fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi die kleuren in en bij je huis, al sis die rodeloper nu waarschijnlijk bruinig.
  Gelukkig nieuwjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne reis, je slaapkamer is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooo, erg he al die zooi van het vuurwerk? Hier ligt de stoep ook nog vol, blijkbaar voelt niemand zich geroepen z'n eigen troep op te ruimen... Heel veel plezier in Duitsland!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke kerstengeltjes. Ik hoop dat ze zelf het cadeautje waren en niet dat de ontvanger ze stuk heeft moeten maken om een cadeautje te vinden. Gelukkig Nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, ze waren open aan de onderkant, dus het was een kwestie van brutaal onder de rokken kijken. De ontvangster spaart kerstengeltjes en had het afgelopen jaar van twee dierbaren afscheid moeten nemen, dus de engels zelf waren een symbolisch kado.

   Verwijderen
 8. Volgende week allemaal krijgers met een smile. :-) Fijne verderzetting van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Namens mijn moeder HEEL erg bedankt voor de geluksmagneet! Helaas kwam de post pas 's middags, en had ze 's morgens om 8 uur al door een val haar pols gebroken. Bij de huisarts kwamen er een stuk of vier spoedgevallen tussendoor, dus om half 1 zaten we pas bij de spoedeisende hulp en we waren pas na vieren weer thuis. Toen was ook de post net bezorgd. Je begrijpt: die geluksmagneet kan ze nu extra goed gebruiken. Hij staat op het dressoir, om haar eraan te herinneren dat het van nu af aan beter zal gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie kerstengeltjes en wat een LIEVE actie, van die geluksmagneetjes! Veel plezier in duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Marijke, een gezond 2013 toegewenst en veel tijd om leuke dingen te doen, werken kan ook leuk zijn. Een rood tapijt had il liever gehad, bij mij hebben ze de brievenbussen opgeblazen. Was niet leuk, foto's op Facbook en Flickr. Overigens de kleuren van je slaapkamer vind ik geweldig. Ik wens je heel veel leuke uren in Duitsland en kom met veel nieuw inspiratie terug. Woensdag hebben wij van de afgelopen 10 weken onze expositie in Rotterdam. Lieve groeten, Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Marije de expositie blijft geloof ik 4 weken. Ik vraag morgen nog even en laat je dan weten tot hoe lang de werken blijven tentoongesteld. Lieve groeten, Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben jij creatief zeg! Ik vind je huis hartstikke leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...