woensdag 17 oktober 2012

Medebloggers in het zonnetje


Dit jaar ontving ik twee zogenaamde ‘Liebster awards’, de aanmoedigingsprijs voor blogs met minder dan 200 volgers. Wie zo’n award ontvangt, dient hem aan vijf andere bloggers door te geven. Zodat binnen de kortste keren iedereen driedubbel zo’n award heeft, ja. Dus.

Aan awards hecht ik niet veel waarde, aan het idee en het gebaar erachter wel. Jullie raden het al: awards toekennen slash doorgeven ga ik dus niet doen, maar andere blogs eens in het zonnetje leek me wel een leuk idee.

Aldus geschiedde: ik heb twee maal vijf blogspot-blogs uitgekozen die minder dan 50 geregistreerde volgers hebben, en die in mijn ogen best nog wat meer bekendheid mogen genieten. Hier komen ze:

Meibloempje
Meibloempje heeft "geregeld last van idealen, lastige stemmetjes en een te dure smaak." Ze riep vorige week een give-away uit. Alleen haar moeder reageerde. Dat kan toch niet dames, haar leuke blog verdient veel meer aandacht!

Geef jij het door?
Het gezin van Remco en Lenny geeft een jaar lang elke week vriendelijkheid weg. Maar daar hebben ze wel de hulp van bloglezers bij nodig.

Firma Fluitekruid
Firma - tja zij kan er ook niets aan doen dat haar ouders haar die naam hebben meegegeven - maakt graag tijd voor de mooie dingen in het leven, en probeert de haast-, groei- en graai-economie niet al te erg te steunen.

Experimenten des levens
Onder het motto "Het leven is een experiment dat je alleen zelf kunt uitvoeren" overpeinst Irene de grote levensvragen. Binnenkort vertrekt zij naar verre uithoeken om haar dromen na te jagen.

Maar allerminst saai!
Eva en haar man hebben geen flitsende carrières, grote auto, groot huis, dure merkkleding en vier tv's. Maar wel veel tijd voor de kinderen en elkaar, en het blog dat zij daarover bijhoudt is allerminst saai! Ik kan niet zien hoeveel mensen haar volgen, maar aan het beperkte aantal reacties te zien hebben velen nog niet met haar kennisgemaakt.

Consuminderen met plezier
Consuminderen hoeft niet saai en sober te zijn. Dat bewijst Jolanda die, zoals ze zelf schrijft, een feestje probeert te maken van iedere consuminderdag.

Kom we gaan slingers ophangen
Erna zou zich graag abonneren op een goed-nieuws krant, maar omdat die niet bestaat schrijft ze zelf maar over de krenten in de pap van haar eigen leven. Ik vind het bijzonder leuk dat ze naar aanleiding van mijn blogpost over ‘schilderen als Hundertwasser’ ook aan de cursus begonnen is!

Groen gedoe
Marieke is beeldend kunstenaar met een groene inslag. Op haar blog schrijft ze over allerhande "groen gedoe".

Puur en groen
Blog van een kersverse moeder die, de naam zegt het al, probeert zo puur en groen mogelijk te leven. Zelf behoor ik niet helemaal tot de doelgroep, maar voor lezers met jonge kinderen is het een leukertje.

Niet dromen, maar doen
Sjouke bespaart, om geen deel meer uit te hoeven maken van "de renjerot maatschappij en het materialistisch exhibitionisme." Met precies 50 volgers op het randje van mijn criterium, maar ik vind het blog te waardevol om niet te noemen.

En als bonus noem ik een creatief Engelstalige blogspot met een onbekend aantal volgers, dat onterecht nog niet zo bekend is in onze contreien:

Filth wizardry
Deze moeder verzint de meest waanzinnige knutselprojecten voor haarzelf en haar dochters. "Sharing messy art and craft fun for kids, with the help of my own filth wizards," noemt ze het zelf.

Tot slot wil ik zeggen dat ik het jammer vind dat het blog van blogster Bean Nádúrtha in het niets is opgelost. Bean Nádúrtha, ik las je schrijfsels altijd met veel plezier, het ga je goed!

Ik weet, een heleboel leuke en interessante blogs heb ik nu, geheel ten onrechte, niet in mijn lijstje opgenomen. Dat mogen jullie goedmaken. Welke 'upcoming' blogs zetten jullie graag in het zonnetje?

17 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Zo kom ik weer eens op blogs die ik nog niet kende. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!!! sommige blogs kende 'k al, bij anderen ga 'k binnenkort eens op bezoek,
  dankjewel
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk en lief dat je mijn blog hebt genomineerd! Ik voel me zeer vereerd. Dankjewel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahah, grappig! Ik voel me helemaal gesteund en getroost en zo, na die hele sneue give-away. Achteraf bleek iedereen allerlei redenen te hebben om niet mee te doen, maar ja. Ik ga binnenkort (hmm... misschien vandaag?) nog iets weggeven, dat lag al klaar, namelijk het boek Puur Plantaardig. Ik ben erg benieuwd hoe de reacties daarop gaan zijn. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Ik kreeg ooit 4 awards in een week tijd... Ook ik heb ze niet doorgegeven. Maar jij hebt er toch iets mee gedaan en dat vind ik knap gevonden!
  Fijne dag!
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai, wat leuk dat ik in je rijtje sta :-)
  Ik heb 13 volgers, waaronder mijn eigen zus ;-) Maar wel meer lezers, dat kan ik zien aan mijn google-analytics account. Bloggen houdt me scherp, merk ik. Ik ga er beter door kijken. Jouw blogjes vind ik altijd erg fijn en daarom heb je je liebster-awards ook verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhh wat leuk en lief van je Marije! Er zitten er een aantal tussen die ik al volg, zoals Eva van hierboven, die ik trouwens ook allerminst saai vindt, want ze schrijft heel grappig.

  Er zijn er zeker bij waar ik eens een kijkje ga nemen!
  Leuk leuk leuk leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk, dit is nog eens een leuke oplossing voor het 'omgaan met gewonnen awards'! Mocht ik er ooit nog weer een krijgen dan 'leen' ik je idee! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is nog eens een leuke variatie op het doorgeven van een Award! Leuk... Ik ga gelijk eens bij ze op bezoek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat mijn blog er ook bij staat! Leuke andere blogjes ook ik nog niet kende, ga ik er wel een paar van volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een eer dat je me ook in je lijstje hebt genoemd, nu zit ik vast snel boven de 50 volgers. En een leuke oplossing om zo met je award om te gaan, zo word ik echt in het zonnetje gezet zonder verplichting. Ik heb weer een paar voor mij onbekende blogs aan mijn leeslijstje toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marije, ik lees anoniem mee, dank voor deze nieuwe leespleziertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zag in mijn statistiek mijn sitebezoek gigantisch omhoog schieten, en dacht: wat is er aan de hand? Blijkt de Verdubbeldame het animo voor mijn blog méér dan te hebben verdubbeld (zeg maar gerust vertienvoudigd), dank daarvoor! En op die andere blogs ga ik ook snel een kijkje nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ) Jouw blog is ook veeeel te leuk om maar door een handjevol mensen gelezen te worden. Ik heb alleen het vermoeden dat jouw updates niet worden weergegeven in mijn Blogger-leeslijst. Sinds de 'onbeperkt prei eten' had ie niks meer weergegeven (ik dacht: ze heeft het tegenwoordig veel te druk met prei eten). Heb je soms na dat blogje jouw anti-google-gegoochel uitgehaald? Dat zou het verklaren.

   Verwijderen
 14. Leuk, dankjewel voor je 'zonnetje'. Zie het nu pas vanwege een computerloze herfstvakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een late felicitatie van mij voor jou, omdat je twee Liebster awards hebt ontvangen, ook al hecht je er niet veel waarde aan. Ook nog bedankt voor de blogs van welke je denkt dat deze nog wat meer bekendheid mogen genieten. Heb ze allemaal bezocht en hoop dat vele anderen dat ook zullen doen...

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...