maandag 22 oktober 2012

Keek op de weekFloep. En de week is alweer voorbij. Hebben jullie dat nou ook? 

Dan wil ik nog een blog schrijven over wereldverbeteraar Maarten van I want to make the world a better place (stemmen!). En wil ik alle wasnoottestverslagen nog samenvoegen tot een eindverslag. En me voorbereiden op de Verdubbeldame. En een blog schrijven over het ecodorp waar ik ga wonen. En het stof van mijn trekzak blazen. En verwaarloosde vriendinnen bellen. En de huiskrant in elkaar zetten. En nog een boel van die dingen. Tegenwoordig heb ik daar namelijk alle tijd voor. Dacht ik. 

Maar ineens….

 • … stond ik deze week de muren van mijn huiskamer in vrolijke kleuren te schilderen. Groen, turquoise en een per ongeluk iets te uitbundig roze. Ik was het al maanden van plan, en ineens had ik de geest. Komt vast door mijn Hundertwasser-schildercursus (niet dat we in die tekenpraktijk doorgaans de muren onder handen nemen, maar werken met veel kleur doen we wel). Foto's volgen vast nog, het is nu te donker.
 •  … had en heb ik de zorg voor een katje wiens madam in de Spaanse zon ligt. Een katje dat naast voer ook graag wat aandacht wil, dus twee keer per dag strijk ik daar even neer, een stuk of dertig deuren verderop. Het katje is een aanwaaiertje. Uit alle namen, woorden en klanken die het nieuwe baasje testte om haar naam te achterhalen, reageerde ze op 'pinda'. Dat was een beetje een rare naam voor een kat, vond gelukkig ook het nieuwe baasje. Dus het werd 'Pien'.   
 • … had ik leuke mailwisselingen met een paar collegabloggers.
 • … kwamen vandaag de schoonouders eten, en bleek deze tofu tandoori met banaan een subliem recept.
En:
 •   … viel er een collega uit, en heb ik er vier weken lang een klein baantje bij. Op een woonlocatie voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel word ik geacht een zinvol dagprogramma te bieden aan drie mensen. Mensen die niet in staat zijn om naar een activiteitencentrum te komen, omdat ze te sterk reageren op zintuiglijke prikkels of omdat ze er te weinig energie voor hebben. Afgelopen vrijdag was ik er voor het eerst. ’s Ochtends werkten we aan het 'levensboek' waar mijn collega al een start mee had gemaakt. Ik improviseerde enkele vragen over het speelgoed waar ze vroeger mee speelden, de spelletjes die ze deden en het kattenkwaad dat ze hadden uitgehaald. Vervolgens deed mijn uiterste best hun antwoorden te verstaan en te noteren. Zo kunnen we de cliënten over een paar maanden ieder een levensboek overhandigen met verhalen en anekdotes uit hun eigen leven. Op een elektrisch kookpitje bereidde een van de clienten roerei. Na de lunch, lekker op z'n elfendertigst, kwamen de schilderspullen op tafel. Alles zat onder de blauwe verf, en tweemaal plonsde er een kwast in een glas yokidrink, maar dat deed weinig af van het schilderplezier. Ook ik vond het een bijzondere ervaring, zo'n klein en rustig groepje in plaats van het drukbezochte activiteitencentrum waar ik de andere dagen werk.
Morgen de start van een nieuwe week. Nieuwe ronden, nieuwe kansen, en ach ja... vast weer een boel nieuwe onvoorziene dingen.

En over nieuwe kansen gesproken, er valt hier een mooi plantaardig kookboek te winnen.

15 opmerkingen:

 1. Wat ga jij leuk wonen! Een move naar naar de andere kant van het land?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Susanne, het duurt nog wel zo'n anderhalf jaar voor verhuizen aan de orde is, want het is nu nog braakliggend terrein. Maar ik ben al wel lid van de toekomstige bewonersgroep die druk doende is om van alles uit te denken en voor elkaar te boksen. Doe mij maar Nijmegen in plaats van Rotterdam

   Verwijderen
 2. Wat een fijne nieuwe plek om te wonen. Gefeliciteerd daarmee! En leuk om weer te lezen van al je andere mooie projecten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er prachtig uit! Wat een goeie zet. Als ik het zo zie zou ik bijna ook willen verhuizen, ware het niet dat mijn moppie, al mijn vrienden en familie in Rotterdam wonen, en ik hier een mega-leuke baan heb. Gelukkig biedt Rotterdam ook kansen. Een groepje buren was vorige week aan het inventariseren of er belangstelling was voor stadslandbouw in de straat, zonnepanelen en een dienstenruilbank. Dus als het een beetje mee zit, gaan wij ook de transition town-kant op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat project van jou was inderdaad een van de projecten die opdoemde (lang leve synchroniciteit) en mijn weer aan het twijfelen bracht, haha. Ik ga er eens uitgebreid naar kijken volgende week als ik weer wat meer rust heb. (heb me al wel aangemeld voor de nieuwsbrief)
  Je hebt weer een prachtig schilderij gemaakt!! Echt, wauw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeempie ben jij even druk geweest dan! En wat een mooi initiatief, dat eco-dorp. Als ik het zo bekijk denk ik dat je daar helemaal op je plek bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow... dat eco-dorp! Dat ziet er geweldig uit, het lijkt me ook wel iets voor ons... waarom bouwen ze het niet op in Rotterdam? :(
  Graag, houd ons op de hoogte! Spannend om te lezen hoe dat gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik droom van een eco dorp hier om de hoek.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat enig een ecodorp! En je drukte is zeer herkenbaar en dan werk iik niet eens... Marre... Ik moet rennen, even verse koriander kopen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Verdubbeldame - die is ook goed zeg! En goh, anderhalf jaar...dat klinkt niet meer zo heel ver weg in de toekomst. Leuke dingen allemaal!
  Veel succes met alles, en groetjes maar weer!
  (wat een uitroeptekens allemaal!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. je hebt weer aardig hooi op je vork genomen, misschien moet je eerst proberen uit een 7 dagen week een 9 dagen week te maken. Neen, een grapje dat kan natuurlijk niet.
  Gelukkig kan ik ook nog niet klagen over vrije uren. Marije ik heb mij weer kostelijk geamuseerd ovr je verhaal. Lieve groeten Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, jij bent ambitieus zeg. Super leuk blog! Ik kom gauw nog eens kijken. Ik hoop dat je, consuminderen en acties om de wereld mooier te maken, inspirerend mogen werken op mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een goed idee: de verdubbeldame. Wanneer ga je van start?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Huldra, mijn vriend die illustrator/animator is is een 'Verdubbeldame' aan het ontwerpen. Maar tussen zijn betaalde opdrachten door, die natuurlijk wel voorrang krijgen. Als die er is, dan ga ik de site inrichten, en van start! Ik hoop over een maand?

   Verwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...