zaterdag 19 mei 2012

Rotterdam Zaait!

Al weer bijna een week geleden was het, de Rotterdamse voorjaarsmarkt 'Zaait!'. Onder het mom 'Geen woorden maar zaden' trokken lokale boeren en amateurtuinders naar het Deliplein op Katendrecht, het schiereiland tussen de Rijnhaven en de Nieuwe Maas.

Rotterdamse Oogst organiseerde het festival.

Hoe cool is dat, een hangende moestuin van oude petflessen? Dat wil ik ook gaan uitproberen op mijn minibalkon. Ook ideaal om voor het raam in een stadswoning te hangen, kijk maar eens hier.

2012 is het Jaar van de bij, dus dat beestje kreeg veel aandacht. Gelukkig bleef hij zelf weg, want ik vind hem op plaatjes leuker dan in het echt.

Dat bedoel ik.

Hemels lekkere veganistische cupcakes van Heavenly cupcakes, die moesten geproefd worden! Net als gratis likjes aardappelsambal, honingklaverschapenkaas, brandnetelpannenkoek, chocoladecranberry en madeliefjesboter.

Landleven in de grote stad.

Met in de verte de Euromast (waar ik ooit tijdens een date anderhalf uur vast zat in de glazen lift. En nee, dat was verre van romantisch).


Ik wilde net wat leuke plantjes uitzoeken voor op mijn balkon, toen we geronseld werden voor een fietstochtje door Katendrecht waarbij we onderweg allerlei 'groen kattenkwaad' zouden gaan uithalen.

De foto's en verhalen daarvan moeten even wachten, want anders mis ik over een kwartier (ieks is het al zo laat) mijn trein naar Nijmegen. Wordt vervolgd!


5 opmerkingen:

  1. Leuk!!!!! En ben benieuwd naar het vervilg :) liefs!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee met de petflessen. Zal ik in mijn achterhoofd houden. Ik wens je een fijn weekend, Dietmut

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een fles aan mijn balkon hangen (de vorige bewoonster heeft er om een duistere reden allemaal gaas opgehangen). Er komen er nog meer bij. En het werkt prima. De pluksla variaties die ik erin zaaide groeien prima. Binnenkort ook een paar aardbeien en tomaten plantjes aan mijn gaasrek.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...