zondag 16 september 2012

Klapvee


Verdwijnt voetschimmel als je over je eigen voeten heen plast? En helpt vet eten tegen een kater? Ja mensen, ik barst van de medische basiskennis nu ik een hoogst intelligente en nuttige televisieshow over het menselijk lichaam heb bijgewoond.

Vriendje was ingehuurd om de illustraties te maken voor een onderdeel van een nieuwe spelshow, en het leek ons wel wat om deze plaatjes van lichaamsdelen live voorbij te zien trekken. Eigenlijk had ik daar al meteen een beetje spijt van toen ik op televisie de eerste aflevering van de show zag. Mijn hemel, wat een kijkcijferkanon kanonnenvoer. Maar aan de andere kant: het leek me wel een unieke ervaring zoiets eens van dichtbij mee te maken. En dat gaf de doorslag.

De reis per openbaar vervoer naar de studio was hels, omdat station Hilversum plat bleek te liggen. Gelukkig bereikten we het complex net op tijd. Strontchagrijnig en wel.


Het publiek werd opgewacht door een opjut-mannetje dat, ik moet het hem nageven, geknipt was voor deze taak. Hij onthulde welke bekende Nederlanders we die dag zouden ontmoeten (gil! gil!) en bracht ons de basisbeginselen van het applaudisseren bij. En het publiek klapte en papegaaide dat het een lieve lust was.

De mensen die bij aankomst een nummertje hadden gekregen mochten als eerste door de deur richting de studio. Al snel vermoedden we het hoe en waarom van die nummerverdeling, want een stoet strakke en bloedmooie meiden trok aan ons (de uitgezakte nummerlozen) voorbij, om plaats te nemen op de voorste rijen van de publiekstribunes.

Voor de show begon namen we enkele klapscenes op, die later in het programma gemonteerd zouden worden. En toen ging de show van start. Vier BNers waarvan ik de namen al kwijt ben streden samen met hun publieksvak om de eer en een gesponsorde prijs.

Ik denk niet dat ik de uitslag mag verklappen. Al lijkt het me wijselijk om alvast te vertellen dat je niet over je voeten hoeft te plassen als je van je voetschimmel af wilt komen.

13 opmerkingen:

 1. Oei, 'k heb het programma wel één keer gezien. Niks voor mij, daarom ook maar geen volgende keer.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en daar is de samenvatting van een flink aantal programmas wat tegenwoordig op beeldbuis verschijnt, flink doorspekt met reclames tussendoor, ik ben tegenwoordig een fervent brt en bbc kijker, meer programmas met inhoud en weinig tot geen reclame.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was wel een heel duidelijk beeld 'achter de schermen' en dat klappen op commando lijkt me dan ook zo suf om te moeten doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He wat jammer nou dat ik geen tv-abonnement meer heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel leuk dat jouw vriendje een deel van de illustraties gemaakt heeft :) Heb de show 1x gezien en was er eigenlijk meteen al wel weer klaar mee. Geen programma voor mij. Maar toch leuk dat je het een keer 'van dichtbij' hebt meegemaakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een herkenning in je verhaal. Ik heb voor jaren ook eens een opname meegemaakt. Nu bekijk programma's waarin gegild of geklapt word heel anders, ik zie dan namelijk altijd de "gangmaker" voor mij. Ik wist ook al dat plassen over de eigen voeten niet tegen voetschimmel helpt. Bij wintertenen zal het wel helpen, zegt men.
  Lieve groet, Dietmut
  Ovrigens heb de show nooit gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik herken het decor niet, dus weet niet om welke show het gaat... wil het nu ook wel een keer zien, kijken of we je kunnen spotten in het publiek! Heb twee keer meegedaan met een quiz van de Vara, dat was wél leuk. Maar toen hoefde ik niet te klappen natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat spreekt voor je hoor, dat je het programma niet kent. Ik heb de naam van de show niet genoemd, omdat ik niet wil dat deze kritische blog direct vindbaar is in google en dat mogelijk de werkrelatie tussen vriendje en opdrachtgever beinvloedt. Maar eh, 't is op de woensdagavond op sbs 6, het klinkt als 'live show' en ik word liever niet gespot ;)

   Verwijderen
  2. Ha! Heb het gevonden. Ik ga er eens goed voor zitten komende woensdag! Wel tof dat vriendje zo'n grote (denk ik) opdracht had zeg.

   Verwijderen
  3. Ik weet niet wanneer deze opname wordt uitgezonden, er zijn dat weekend vier afleveringen opgenomen. Vriendje heeft een stuk of twintig organen/lichaamsdelen getekend voor een van de spelonderdelen. Maar grote bazen betalen niet per se grote bedragen (understatement)...

   Verwijderen
  4. nou dan moeten we er de komende weken maar voor gaan zitten! kijken of het vol te houden is... zal op grote organen letten...!
   Wel stom zeg, dat ze niet zo veel betalen. Misschien moet vriendje zijn prijzen ophogen?

   Verwijderen
 8. Bij wintertenen helpt het ook niet, over je voeten plassen. Het bespaart wel weer 1x de wc doorspoelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...