vrijdag 14 september 2012

Pay it Forward II

Ik doe mee met de actie Pay it Forward 2012, wat inhoudt dat ik vijf mensen dit jaar moet verrassen met iets handgemaakts.

Maar wat maak je voor iemand die al haar spullen aan het verkopen en weggeven is, en op het punt staat met een kleine rugzak naar verre oorden af te reizen, om de wereld en zichzelf te ontdekken? Daar brak ik mijn hoofd wel eventjes over, aangezien ik geen talent heb voor sokken breien, toilettasjes naaien of diarreeremmers punniken.

Juist. Een liedje dat overal ter wereld te beluisteren is, zonder extra ballast mee te hoeven slepen. Speciaal voor Irene van Experimenten des levens. Sorry voor de homemade & houtjetouwtje kwaliteit van de opname, de zang en het gitaarspel, maar goed, dat hoort eigenlijk ook wel bij een zelfmaakproject.


Het liedje is een aangepaste bewerking van een bestaand liedje (wie herkent het? ik durf de naam van het duo niet zo goed te noemen). De inkttekening bracht ooit de virtuele kennismaking tot stand: Irene en ik bleken allebei meerdere maanden in India rondgereisd te hebben.

Irene, ik wens je alvast geweldige ervaringen toe. Je houdt ons toch wel op de hoogte via je blog?

Zelf ontving ik onlangs dit leuke zelfgemaakte portemonneetje van Olga:

14 opmerkingen:

 1. Wat een origineel idee, een lied :)

  Ik heb overigens (eindelijk!!) het boek 'een rijk leven zonder geld' gelezen. Eerlijk gezegd lag het niet helemaal in mijn straatje, zeker niet toen ik las dat ze haar zorgverzekering opzegde, onder het mom van 'daar doe ik toch niemand kwaad mee' (wel dus, dat is het hele idee van één voor allen verzekeren...) Jammergenoeg! Nu ga ik even terugzoeken of nog te lezen valt wat jij er toen van vond..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, dat is wel een heel speciaal kado! Wat kan je trouwens mooi zingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je mooi gespeeld en gezongen! En wat een enorm orrigineel idee.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je een ontzettend lief mens!! En je kan mooi zingen ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Marije! Wat een prachtig mens ben je om dat voor iemand te maken. En ik vind het ook erg mooi gezongen. Fijn weekend!
  Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi Helene en Eva, dat heeft niks met lief en prachtig zijn te maken, het is gewoon het concept van Pay it Forward: iemand maakt iets voor mij, en ik geef het weer door aan vijf anderen. En die weer aan vijf anderen, etc.

   Verwijderen
 6. Wauw! Wat een enorm leuk, geweldig, lief en origineel cadeau! Echt super tof! Ehm.. Heb het over je liedje hè. Het etui'tje is ook erg mooi maar dat liedje heb ik nog nooit ergens op een blog als 'zelfmaker' gezien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fantastisch mens dat je bent!! Ik had niets mooiers en passenders kunnen wensen! Als je voor me zou staan zou ik je een enorme dikke knuffel geven! Dank dank dank!
  En ja, je zingt heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marije, wat zeg ik nu het eerst de inkt tekening is prachtig en het liedje net zo of anders om. Beide vind ik prachtig. Mooi melodie en tekst, een geweldige "talisman" als men op reis is en Irene zal regelmatig aan jou en je liedje denken. Marije een fijn weekend, Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Origineel!! Jij hoeft helemaal geen toilettasjes te kunnen naaien, dat blijkt!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...