zondag 26 augustus 2012

Stuur je ook een kaartje?


Op facebook kwam ik terecht op de pagina Durftevragen, waar ik een opmerkelijke oproep vond. Ik mocht hem verspreiden. De oproep was afkomstig van een moeder die haar drie dochters graag wil verrassen met een brievenbus vol kaartjes. Het gezin heeft veel te lijden onder de medische onderzoeken en behandelingen die de jonge tweeling ondergaat, en moeders vond dat alle drie haar dappere dochters best eens een hart onder de riem gestoken mag worden. In kaartjesvorm dus.

Doen jullie ook mee met een kaartje of misschien iets zelfgemaakts? Stuur me maar even een email (kleuringsdienst at gmail.com) als je wilt dat ik het adres plus de namen van de kinderen doorgeef.

De oproep:

Wie o wie zou mijn meiden willen verrassen met een kaartje. Mijn kleine tweeling van 4 heeft in hun leventje al meer ziekenhuizen wél dan niet gezien, dit mede door hun vroeggeboorte (exact 6 maanden zwanger), hartproblemen, schildklierproblemen, groeiachterstand waarvan ze nu denken dat het waarschijnlijk dwerggroei zonder uiterlijke kenmerken is (mijn meiden zijn nu bijna 4, maar nog maar 83 en 86 cm groot) en nog meer kwaaltjes waardoor ze o.a. fysiotherapie hebben voor hun hypermobiliteit en voor hun motoriek, en logopedie voor slikproblemen.

Mijn meiden beginnen zich nu te verzetten tegen al die onderzoekjes, ze zijn het gewoon zat en ondanks dat ze 4 zijn, merken ze duidelijk aan hun omgeving dat ze "anders" zijn.

Er komen binnenkort weer heel veel onderzoeken aan, om nu de echte oorzaak van alle problemen te vinden. Hierdoor gaan mijn dochters en ik nu ook speciaal verhuizen, zodat we dichter bij een goed ziekenhuis zitten.

Mijn oudste dochter van 14, Lesley, heeft hier heel erg moeite mee. Veel aandacht gaat naar haar zusjes en nu ook nog verhuizen en al haar vriendinnen en verzorgpony en vertrouwde omgeving ruilen voor een plaats ruim 200 km verderop. Niet mis voor een meid van 14, maar ze houd zich verschrikkelijk dapper en doet echt alles voor haar kleine zusjes.

Ook de kleine meiden zijn verschrikkelijk dapper. Bijna 4 jaar oud en paar keer per week naar het ziekenhuis, 2x per week fysio en een keer logopedie en toch zijn het verschrikkelijk blije meiden!

Het zou dus super zijn als de meiden gebombardeerd zouden worden met kaartjes om ze even een hart onder de riem te steken. Mijn 3 meiden zijn zo verschrikkelijk dapper met al dit gedoe, en ik ben zo verschrikkelijk trots op hun drietjes dat ze dit gewoon verdienen. Ik weet zeker dat ze het helemaal geweldig zouden vinden.

Via een andere site hebben ze ook al kaartjes mogen ontvangen en de lach op hun gezicht als de postbode komt is onbetaalbaar!!

Liefs en alvast bedankt namens mij en mijn 3 meiden.

12 opmerkingen:

 1. ach wat leuk om dit door te geven. Ik mail je van de week als ik vrij ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je gemaild...goeie aktie waar ik graag aan mee doe.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was je email nou die van duimdienst? Ik weet het niet meer? Het werkt in ieder geval niet want ik wil graag kaartjes sturen.
  liefs vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleuringsdienst, duimdienst, ik lever elke gewenste dienst ;) Ik heb je emailadres nog wel van de boekenactie, en zal je het adres toemailen

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee! Ik heb je een mailtje gestuurd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk initiatief doe graag mee, stuur je een mailtje gr. Johmar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee. Ons zoontje komt ook veel in de ziekenhuizen, dus ik kan me goed voorstellen wat dat met een gezin doet. Ik heb je een mailtje gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoiets simpels en het heeft zoveel effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marije, natuurlijk doe ik mee. Ik weet hoe het is en ieder kaartje brengt een beetje geluk. Ik wil een kaartje sturen en wacht op het adres. Groetjes Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ook graag meedoen. Ik heb je blog eergister pas ontdekt (nadat je op het mijne had gereageerd) en ik vind het vreemd dat ik je niet eerder gevonden heb ... zoveel gedeelde interesses! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vandaag zijn 3 kaartjes op de post gegaan Marije.
  Groetjes en slaap lekker, Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik mocht de updates delen die de moeder op haar facebookpagina plaatst. Update van vandaag:

  ...en nog steeds stromen de kaartjes binnen hahaha.geweldig!! (enne,.hoorde via via,.dat ik binnenkort waarschijnlijk benaderd word door 1 of ander leesblad voor het verhaal omtrent de kaartjes....) Het is namelijk zo aan het verspreiden,dat ik nu via allerlei wegen kaarten toegestuurd krijg,...een kettingreactie dus.Komen nu zelfs vanuit belgie kaartjes hahah. Meiden vinden het echt helemaal geweldig!!

  Een paar dagen geleden plaatste ze een foto van de grote hoeveelheid kaartjes die er die week waren binnengekomen, met het commentaar:

  wauw,..dit is er al bezorgd in 1 week tijd hahah. Geweldig! o en dan niet te vergeten ook nog meerdere pakketten met leuke spulletjes erin voor de meiden. Jullie zijn te gek!!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...