zondag 12 augustus 2012

Winnaars boekenactie

'Puur plantaardig' en 'Consuminderen', twee boeken die ik gratis heb gekregen en via mijn blog weer wilde doorgeven.


Zes mensen lieten hun interesse in het boek 'Consuminderen met kinderen' blijken, en tien mensen wilden graag met het kookboek 'Puur plantaardig' in de weer. En ik op mijn beurt wilde dolgraag dat ik zestien boeken had om weg te geven. Of dat, net als bij de wasnoten, er een webwinkel of uitgever zou meelezen en zeggen: "Ach hier, deel ze maar uit." Maar nee. En jullie maakte het me knap lastig met al die mooie redenen om de boeken te willen hebben.

Dus ik zocht naar de makkelijkste uitweg: een onafhankelijke adviseur om de verantwoordelijkheid op af te schuiven. Ik had vriend de afgelopen week diverse malen advies gegeven over de illustraties die hij maakt voor een nieuwe spelshow van John de Mol. Nu draaiden we de rollen om, en hij nam zijn taak uiterst serieus. Met de uitgeprinte reacties en een potlood in de hand ging hij driftig strepen en ranken.

Rappappaaaaaaa...

Vriend bepaalde dat het boek 'Puur plantaardig' naar Janette gaat. Zij probeert zo veel mogelijk 'vegan' te koken, maar heeft een man die dat niet echt ziet zitten. Ze zorgt ervoor dat het eten dat ze opdient er mooi uitziet en vertelt er dan niet bij wat het precies is. Dit boek zal voor genoeg inspiratie zorgen om mooie en lekkere gerechten op tafel te toveren, zonder dat het er dik bovenop moet liggen dat het allemaal 100% plantaardig is. Volgens vriend is dat ook juist de bedoeling van het boek.

Voor het boek 'Consuminderen met kinderen' hadden we aanvankelijk een andere winnaar op het oog, maar toen ik de wanhoopskreet op het blog van -10.000 euro las, was de keuze snel gemaakt. -10.000 moet noodgedwongen met haar hele gezin bezuinigen om een torenhoge schuld af te lossen, en komt pas net om de hoek kijken als blogster en bespaarder. We hopen dat het boek deze blogster kan laten zien dat besparen ook leuk, vrolijk en creatief kan zijn.

Willen de winnaars hun adres doorgeven via kleuringsdienst at gmail.com?

Verder: voor Kreeftje die een rottijd achter de rug heeft heb ik geen boek meer, maar wel een heel klein oppeppertje (dus ook graag even adres doorgeven). En voor Jessica zingen we met z'n allen een oorverdovend 'Lang zal ze leven'!

11 opmerkingen:

 1. Oh wat ontzettend leuk vind ik dit zeg! Volgens mij heb ik nog nooit wat gewonnen! Zou het komen om dat ik nu goed bezig ben? Alvast dankjewel. dikke kus van Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je adres ontvangen, dank je wel! Het boek komt in de loop van de week naar je toe

   Verwijderen
 2. Je bent weer een zonnetje voor veel mensen! Je blijft me inspireren, dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je me toch hebt uitgekozen voor een oppepper.Het idee alleen al doet me heel erg goed.Zit nu echt even met de tranen in mijn ogen dat iemand die mij helemaal niet kent toch zo lief voor me is.
  Moet ik mijn adres hier opgeven?( heb liever dat niet iedereen mijn adres weet)Veel liefs Kreeftje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HI Marije, je hebt de Liebster Award gekregen! Kijk even op mijn 366 dagen blog. Groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, wat mooi dat -10.000 euro dat boek gewonnen heeft. In haar strijd tegen deze schuld kan ze alle hulp gebruiken. Via haar kom ik op deze site.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartstikke leuk dat je de boeken zo weggeeft! Winnaars: gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het boekje is binnen hoor er staan echt hele goede dingen in. Ben er heel blij mee en ook de spaarmeter is super! Dankjewel je bent een lieverd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hartstikke bedankt voor je leuke oppepper.De mooie kaart en de klavertjes hebben al een mooie plek in mijn kamer gekregen zodat ik ze heel vaak zie.
  Super bedankt.
  Groetjes Kreeftje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk al je kleine acties om te wereld een beetje mooier te maken. Inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...