donderdag 12 januari 2012

Knuffelbeurt voor een straatkat


In de straat achter het pleintje wonen twee zwerfkatten. Ze cirkelen rond het huis van een morsig doof vrouwtje dat ze elke dag voert met een kwakje kattenvoer op de stoep. De roodwitte (hier op archiefbeeld) kwam ik vorige week tegen. Met zijn aandoenlijke miauw begroette hij me al van een afstand. Ik kan nu heel nobel beweren dat de uitgebreide knuffelbeurt die volgde mijn goede daad was richting de kat. Maar stiekem genoot ik zelf minstens zo veel.
2 opmerkingen:

 1. Toch goed gevoed, alleen een beetje uitgedroogd lijkt me zo.
  Ik zou er ook van genieten ze te aaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er was een tijd dat de witoranje kat er vreselijk uitzag, met een vacht vol zwarte dreads en slijm uit de bek, en een raar hardplastic halsbandje om de nek dat veel te strak zat en niet los te krijgen was. Ik heb getwijfeld hem in huis te nemen, maar ik woon op de 2e verdieping en het beest zou dan niet meer naar buiten kunnen.
  Inmiddels ziet de kat er meer-dan-weldoorvoed uit. Hij is gecastreerd en ontwormd door de zwerfkattenorganisatie. Een lieve buur heeft een slaaphokje voor hem getimmerd naast een elektriciteitskastje.
  De grijze kat (op de eerste foto) is onlangs aangereden en heeft dat niet overleefd. De grijze kat op de traptree had een grote tumor in zijn kop en moest inslapen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...