donderdag 26 januari 2012

Bolle verrassingen


Tweedehands boeken verkoop ik via Bol. De extraatjes die ik via Bol en Marktplaats verdien zet ik op een spaarrekening speciaal voor leuke dingen (zoals het afgelopen jaar: een fotocamera, een laptoptafel en een kaartje voor Miss Saigon).

Zodra iemand via de site een boek bestelt krijg ik van Bol een email en een factuur om uit te printen. Het boek en de factuur dien ik dan heel degelijk en zakelijk te versturen. Saaaaai!

Het is vast niet volgens de Bol-regels, maar sinds deze maand krijgen kopers van mij een kleine verrassing. Rond de jaarwisseling (waarin er veel vraag bleek te zijn naar boeken over lijnen en het behalen van doelen) werd elk boek van een zelfgemaakte nieuwjaarskaart vergezeld. Later in de maand kreeg de koper van een studieboek er een gratis dun boekje over een gerelateerd onderwerp bij. En het boek op de foto, over de begeleiding van verstandelijk gehandicapten, luisterde ik op met een door gehandicapten getekend kaartje.

Vorig jaar las ik al in mijn verkopersevaluatie: 'Boekje zag er als nieuw uit, bijna leuker dan het boekje zelf, was de verpakking, met prachtige plaatjes beplakt Een echt kadootje Dank jewel' en 'Zeer snel verzonden, boek in prima staat en leuk en persoonlijk verpakt, klasse!'. Ik gebruikte toen altijd tweedehands verpakkingsmateriaal wat ik soms een beetje opfleurde. Vandaag meldde mijn verkopersevaluatie: ‘pluspunt: aardige notitie erbij en nog een aanvullend boekje heeft mw erbij gevoegd! heel veel dank hiervoor, echt super aardig! Nou, dan durf ik nog wel even door te gaan met mijn bolle/dolle actie.

5 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend goed idee! Zo zie je maar, kleine moeite groot plezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeee, jij hebt ook je eigen site (in wording), zie ik!

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee. Ik verkoop ook via Bol en via MP.
  Ik zorg altijd wel voor een degelijke verpakking. Ook nog eerst een plastic pedaalemmerzak om het item heen, want ik heb zelf nog wel eens papieren verpakkingen die de ruwe vaart door post.nl niet helemaal hebben overleefd.
  Leuk hè om op die manier wat bij te verdienen.
  Ik doe van deze bijverdienste mijn garderobe-aankopen.
  Heb al echt lang niks meer in een winkel gekocht of er meer aan uitgegeven dan ik eerst had verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Heb je een linkje naar je account op bol.com zodat we kunnen zien welke boeken je in de aanbieding hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het moment niet zo heel veel soeps meer hoor, relatief veel Duits en Engels: http://www.bol.com/nl/2ndhand/2ndhand_seller.html?N=0&No=20&sellerId=407602&section=2ehands#seller_offers

   Verwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...