vrijdag 6 april 2012

Paasbest II: De woonkamer

Na de schokkende beelden van mijn keuken is het nu de beurt voor een virtuele rondleiding door mijn (kringloop-)woonkamer.

Het vertrek van de tv zorgde voor een zee aan ruimte om meubels te herschikken. En als je goed naar de weerspiegeling in het tv-scherm kijkt, zie je misschien ook dat ik mijn afgeragde bureau een tweede leven heb gegeven.


Hier is dat wat beter op te zien:


Ik kocht de betreffende tafel bij de kringloop toen ik net begonnen was met studeren, en anderhalf decennium later was er van het tafelblad niet veel meer over. Ik twijfelde eerst over een nieuwe (lees natuurlijk: tweedehands) tafel, maar besloot eerst eens te proberen de tafel op te kalefateren met een likje rode lakverf.


En voila, hij gaat weer prima mee. Mariek, herken je de Marokkaanse draagdoek aan de muur, en de foto van ons drieën? Een eerbetoon aan Viev. De rieten stoel is van de kringloop. We draaien verder, tegen de klok in.


Even een sfeerimpressie van hoe dat er 's avonds uitziet:


De boekenkast vond ik in een kraakpand waar ik ooit woonde. Vorig jaar stond hij nog helemaal vol boeken, maar inmiddels is hij flink uitgedund door al die boeken die ik heb verkocht of weggegeven. De salontafel komt van de kringloop.De slaapbank kreeg ik gratis van mijn buurmeisje. Er zat alleen geen hoes meer omheen, maar die duikelde ik via Marktplaats op. Omdat donkerblauw op donkerblauw zo ontzettend donkerblauw is, heb ik wel een gekleurde Pakistaanse doek over de zitting gegooid. De muur gaat binnenkort een lik verf krijgen in een heldere kleur.


Zoekplaatje: waar is de bank? Dat bedoel ik dus. Snel de doek er weer overheen.


Het ladekastje was achtergelaten door een oud-bewoner in mijn vorige huis. De boeddha is een erfstuk van mijn moeder en alle schilderijtjes in mijn huis zijn van eigen hand. De orchidee op het kastje is het bewijs dat ik toch iets van groene vingers heb. Verder een indruk van mijn schotelantenne-uitzicht. Sasja, zie je je surprise in de vensterbank staan?


Precies op deze plek stond mijn tv. Daar begon het allemaal mee, die herinrichting. Stuk meer Fengshui en Zen en zo toch nu?

11 opmerkingen:

 1. Hartje jouw huis. Huizen zonder tv zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he? Maar onze inrichtingen zijn verder wel compleet anders, strak en grijs zou niet bij mij passen, en misschien zou jij wel horendol worden van mijn kleurtjes en bijeengeraapte rommeltje aan meubels.

   Verwijderen
 2. Whahaha het keuken verhaal herken ik helemaal :-)
  Ik ben erover aan het denken om maar gewoon de helft van mijn servies weg te brengen naar de kringloop -terug van waar het vandaan komt ;-)..

  Ziet er lekker leeg en rustig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed werk Marije! En ja, ik herken de doek en de foto. Fijn! Liefs, liefs, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, ben jij goed bezig geweest!!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit? Lekker rustig. Leuk uitzicht ook door die mooie grote ramen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het uitzicht als ik recht door de ramen kijk heb ik niet gefotografeerd. Ik kijk dan meteen op drie gestapelde overburen. Alle drie hebben ze dag en nacht de gordijnen dicht. Of dat is om mijn loerende blikken te vermijden?

   Verwijderen
 6. Wat leuk, een kijkje in je huis! En mooi dat zoveel meubels gekregen zijn of anderszins 2e hands. Een vriendin van mij, uit Israel, vertelde eens over haar moeder. Haar moeder heeft zoveel vertrouwen in dat het weer goedkomt wat inrichting betreft, dat zij bij verhuizen naar buitenland ( ze zijn met het gezin meerdere keren verhuisd naar buitenland) àlles weggaf en erop vertrouwde dat alles wat nodig is ook op 1 of andere manier weer terugkwam. En dat was zo!! Er zijn zoveel mensen die weggeven wat zij niet nodig hebben.
  Leuk om te zien dat dat in jouw omgeving dus ook zo is. Bank van buurmeisje, etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk dat je ons een rondleiding in je huis geeft. Ik heb ook al vaker leuke spullen in de kringloopwinkel gezien, die ik best zou willen hebben als ik niet al vol zat. Ook op straat staat vak best leuk spul. Wat dan ook leuk is zoals je het doet, opknappen meteen verfje of beits. Zo heb je toch een mooi en gezellig huisje Marije. Ik wens je fijne Paasdagen.
  Groetjes, Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties?
- Die lees ik graag!
Rare letters overtypen?
- Dit blog was geheel robotvriendelijk, tot ik dagelijks spam begon te ontvangen. Woordverificatie staat daarom weer aan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...